Jun 4, 2012

How to break up???

hye there reader...

owh such a swit night to write these right thing...ha5...sory ter-broken la pulop...ok2...pernah x korang jatuh cinta gile2 la kat sumone nie...sangat menyintai dan menyayanginya...bak kata org cinta mati mu la lebih kurang...and keesokan harinya hati dan perasaan korang berubah syg kat org lain plak???x kesah la kat mamak jual roti canai ke...or anak makcik peah yg jual nasi lemak tu ke...pernah x???mesti pernah kan...ha5...mende trend skang tukar partner mcm tukar baju...ape nak pelik...mende boleh terjadi (but not happen to all la kan...wink2)

so bile hati dan perasaan nie dah berubah...dan korang x sanggup menduakan si dia...kononnya baik la nie...korang pon nak pilih jalan mudah dengan break up...ye la...untuk bersama si dia yang baru...kene la korbankan si dia yang pertama...he5...lagi pon nick pernah gak terdengar satu ayat nie...

"Kalau kau syg 2 orang dalam 1 masa...pilih yg kedua...sebab kalau kau syg yg pertama sebenar2nya...xkan ade yang kedua"

so in order to dump ur partner...meh sini nick ajar tips sikit...he5...

1) Insult their style =D

- mmg kejam gila la cara nie...ha5...kaw nyer kejam...ape yang korang perlu buat mudah...korang just hina je segala mende sal diorg...such as cara diorg dressup...cara diorg berjalan...cara diorg bercakap...or even cara diorg bernafas....ha5...just do that until diorg naik fed up and bawak diri...see...simple kan??? tapi kan...kalau lepas korang wat camtu...and si dia masih setia berada di sisi...satu je nasihat nick..BESAR KEMUNGKINAN that she/he is the one...the one for you...

2) Cheat on her

- Have an affair...ala mcm yg korang slalu wat...macam x biasa lak kan...hu5...pasang dua...or tiga...or empat...tgk atas nafsu korang...tapi trust me...cara nie mmg sial gile...coz why???korang mencemarkan nama kaum la dowh...curang is not an acceptable thing...tapi kalau korang sanggup merisikokan maruah kaum korang...itu hal korang la kan...pendapat masing2...ape nick bleh cakap...but do keep in mind...cheating will never be a right thing asshole...


3) Always bandingkan dia dengan ex korang

- Cara ni effektif gile kot...korang akan bergaduh dan break up...kekuatan emosi pasangan akan mempengaruhi masa tuk cara nie memberi efek...tapi kan...cara nie mmg kurang ajar...gile2 nyer kurang ajar...sape yg wat nie...deserve a hug...with a rope...on their neck...seriously...sape2 yang wat style nie...korang perlu tahu yang cara ni akan memberi impak yang besar dari segi emosi...and korang kene tahu bahawa penderaan emosi adalah jauh lebih teruk dari penderaan fizikal...and akan memberi efek jangka masa panjang...and for that...u should die bastard...


4) Fake a pregnancy

- This way is super effective...yeah...its really super effective...tapi hanya boleh dilakukan oleh girl sahaja...even diorg x pernah sentuh korang...once korang wat mnde nie kan...i bet la nearly 99% lelaki akan lari...ha5...menjauhkan diri dari korang...siap tukar nombor ag wa cakap lu...silap2 siap pindah rumah...bhahahaha...a sad truth...tapi ingat...HANYA BLEH DILAKUKAN OLEH PEREMPUAN...jgn kang tetibe laki lak yg gi kat awek...pastu mengaku pregnant...mmg ultra super face palm la...


5) Buat melalui text

- Ok nie cara pengecut la...seriously...mnde2 camnie xkan nak pakai text gak kot...at least call la (untuk partner yg duk jauh...and kemungkinan tuk berjumpa tu tipis) tol x???tapi ape leh buat...at least kejujuran tu ade...nick puji la keberanian tu tuk text dia and explain perkara sebenar...tp seelok2nya...biar la face to face...drama x drama blkg kira la...tapi at least biar beradab la sikit...in my opinion la...owh2...by da way...get ready la tuk kene mnde yang patut...TET!!! ha5

6) Just simply be honest

- cara nie paling sesuai...tuk yg berdekatan la...text/call her...ajak jumpe kat mana2 yg patut...mintak dia bwk kwn tuk teman dia...pergi ke tempat yang sesuai...berjumpa face to face...duduk berbincang...and terangkan perkara sebenar...korang yang nak mintak break kene ready la secara fizikal...mana thu kene baling ngan krusi ke, kene hempok ngan handbag ke or ape...and secara emosi...teguhkan pendirian korang...and paling penting...get ready for drama which about to happen when korang melafazkan break up tu...make sure guna ayat yg bersesuaian dan jgn merendahkan pasangan korang tu...just buat ape yang patut...korang mmg akan pecahkan hati dia...u will surely break her heart...tear it apart...tp cuba tuk meminimumkan kesan keretakan yg akan ada kat hati dia tu k...all the best...

nick wat entry nie sebab ade org pernah cakap..."break up is way much better than to be cheat on"...so...all the best for all...

again...Peace No War~

1 comment:

siti_naqiah said...

woaa dasyatnye tips die ! :D

 
;