Nov 13, 2012

Duhai Tudung

Hye there readers...

Ok td team nick seri...and di boo dgn truk skali kat TL twitter...but guess what!!! I don't give a damn...hahahaha...gaduh la korang nak gaduh...aq x kesah...janji perut aq kenyang sbb dpt makan free time tgk bola td (bukan hasil pertaruhan)

Ok satu lagi isu tweet yg nick tgk kat timeline nick td is about tudung...hurmmm...what a boring issue...yes boring...yet serious...ok2...kite dgr dulu ape yg diaorg nak ckp...then nick bg pendapat nick k...kang org ckp nick nie x berlaku adil pulak...haish...

TAPI sebelum korang start baca entry nick nie....pertama sekali nick nak korang TAKE NOTE yang nick sendiri pon bukanlah sempurna sangat...pernah melakukan kesilapan dan juga hamba allah yg tidak terlepas dari melakukan dosa...entry yang nick buat kali nie bukanlah untuk mengutuk mereka yang tidak bertudung...tetapi menyampaikan mesej bahawa tudung itu satu kemestian/keperluan/kewajipan untuk seorang muslimah...dan tudung bukanlah satu alat ukuran yg menentukan seseorang itu baik atau jahat...take note ok pasal tu...so...enjoy your reading ^_^

Mereka bersuara...

"walau kami tidak bertudung...tak semestinya kami jahat...dan yg bertudung tu...belom tentu dirinya baik..."

kebanyakannya dari mereka tweet macam nie...kalau x macam nie pon...maksud tweet meraka seakan2 sama dengan yang ini....

Ok here the deal...

Surah al-ahzab, ayat 59 :-
Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu, dan isteri-isteri orang-orang mukmin: Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka'. Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal dan oleh kerananya mereka tidak diganggu. Dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang."


X puas hati lgi??? Nick bagi lagi dalil

SurahAn-Nur,ayat 24 :-
"Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka"
Ok nampak x??? Bertudung tu bukan satu petanda org tu baik or jahat...tapi bertudung tu adalah 1 tuntutan sebagai seorang muslimah...

tu dalil tu...bukan nick main bantai letak je...so harap faham k...

"bertudung atau tidak, saya tidak menyusahkan sesiapa..." Dan ini adalah alasan biasa yg kita akan dengar...

And nick nak jawab statement ini sambil jari diletakkan di dahi kamu dan menunggu untuk starlight dahi kamu dengan sekuat hati...muahahaha (take note yg saya dah pakai glove dah =3)
bila seseorang gadis yang masih tidak berkhawin tidak bertudung...dia menarik keluarganya ke neraka...dan setelah mereka berkhawin...dia menarik suaminya ke tempat yg sama...wuuuhuuu!!! X menyusahkan org pak hang...

Nick x faham kenape korang define bertudung itu baik dan tidak bertudung itu jahat...bertudung is tuntutan...bukan definisi bahawa korang itu seorang yg baik ataupon tidak....

ok la...kalau korang still x puas hati lagi....meh sini nick share satu gambar yg cukup2 menarik...sangat menarik pada perhatian nick...nick x thu la gmbar tu diedit or ape...tapi sesi soal jawab yang terjadi antara 2 gadis itu betol2 logik dan masuk akal...so read those conversation and use ur brain k...with all my heart...gudluck in understanding it and take note about it...


so behold...1 of the best picture 




P/s :-

- gambar dan nama nick "mozaic" kan untuk mengelakkan isu aib...maaf
- yg pasal like kat bwh tu nick xnak komen pape...maybe auto like or what nick x amek port...yg penting isi perbualan mereka...read...enjoy and understand it

so...nick harap korang faham entry nick kali nie...and sila terasa kepada sape yg patut...and take note nick pon bukan sempurna sangat...

so peace no war~


Sent by Nick's BlackBerry® smartphone

2 comments:

Puck Daeing said...

"Kami xbertudung lg sbb x smpai seru"
Kepala hotak die.. Seruan Allah swt suh korang brtudung trun sjak zaman Nabi lagi.. Sjak diturunkn Al-Quran.. =.=

Puck Daeing said...

"Kami xbertudung lg sbb x smpai seru"
Kepala hotak die.. Seruan Allah swt suh korang brtudung trun sjak zaman Nabi lagi.. Sjak diturunkn Al-Quran.. =.=

 
;